Keukenblad van graniet

Graniet is een uitstekende keuze voor uw aanrechtblad. Een granieten werkblad gaat jaren mee en kan tegen een stootje. Kom langs bij DSE Natuursteen in Leerdam om uw eigen granieten keukenblad uit te zoeken! Graniet is een natuursteen die op grote diepte gevormd is door het stollen van magma. Omdat dit op grote diepte gebeurde koelde de magma langzaam af, waardoor alle mineralen uit konden kristalliseren. Door dit proces heeft graniet zijn herkenbare kristal-, of spikkelstructuur kunnen ontwikkelen.

Uw aanrechtblad van graniet

Een aanrechtblad van graniet is een uitstekende keuze voor uw keuken. Graniet is een natuurproduct met een tijdloze uitstraling en aantrekkingskracht. Een granieten aanrechtblad tilt uw keuken naar een nieuwe hoogte. Zoek u unieke granieten keukenblad uit in de showroom van DSE Natuursteen in Leerdam.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met meer informatie over onze materialen, het gebruik ervan of andere vragen waar u mee zit. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bel ons
Wilt u onze materialen komen bekijken? Dat kan geheel vrijblijvend, maar we vragen u wel een afspraak te maken. Ook hiervoor kunt u ons bellen.
Waarom een granieten aanrecht?

Het grote voordeel van graniet is zijn hardheid en slijtvastheid, het materiaal kan tegeneen stootje en gaat jarenlang mee. Hierdoor is graniet voor uw keuken werkblad een uitstekende keuze. Graniet vormt zich diep in de aarde, na het stollen van magma. Door jarenlange blootstelling aan druk en warmte vormt een oersterk materiaal. Een granieten aanrechtblad is stootvast en niet krasgevoelig. Graniet heeft een lage porositeit, wat betekend dat de poriën van de steen heel fijn zijn, en dus goed bestand tegen vlekken, en is bestand tegen zuren. Hierdoor kunt u met een gerust hart een glas cola of wijn om laten vallen op uw granieten keukenblad, zonder dat dit sporen achterlaat. Een ander groot voordeel van een keukenblad van graniet is de uv-bestendigheid van het materiaal. Graniet verkleurt niet door blootstelling aan uv-straling, waardoor het prima toe te passen is voor keukenbladen.

Hoe werkt het uitzoeken van uw granieten keukenblad?

U kunt bij DSE Natuursteen in Leerdam langskomen om uw granieten blad uit te zoeken. Hiervoor kunt u online een afspraak maken. Tijdens uw afspraak loopt een medewerker van DSE Natuursteen met u mee om vragen te beantwoorden. We tonen u onze materialen in onze showroom, of door een rondje te lopen in onze platenhal. Wanneer u een keuze heeft kunnen maken dan noteren wij deze, en bespreken we welke steenverwerker uw keukenblad van graniet gaat vervaardigen. U verdere communicatie verloopt via de steenverwerker. U kunt bijvoorbeeld met de steenverwerker bespreken uit welk gedeelte van de plaat u uw granieten keukenblad wilt laten maken, en wat de levertijd is. De plaat of platen die u bij DSE Natuursteen uitzoekt worden voor u gereserveerd, en dit communiceren naar uw steenverwerker.

Voordelen van graniet voor uw keukenblad
Stoot- en slijtvast
Niet krasgevoelig
Bestand tegen hoge temperaturen
Uv-bestendig
Lage porositeit, en dus goedbestand tegen vlekken
Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
Gaat jarenlang mee
In hoge mate bestand tegen zuren

Onze showroom

Wat kunt u verwachten van onze showroom? Bekijk onderstaande video voor een impressie

Verwante producten
Wil je meer zien? Bekijk onze actuele voorraad platen door op onderstaande button te klikken
Bekijk onze producten