Nero Marquina natuursteen details

Natuursteen

Natuursteen is een echt natuurproduct dat miljoenen jaren oud is. Het ontstaan van natuursteen is een kunstwerk van de natuur. Natuursteen wordt gevormd uit gestolde steen, zoals magma of lava. Maar kan ook uit versteend sediment, zoals zand, kalk en kei ontstaan. Natuursteen altijd uniek. Ga je een project maken met natuursteen, dan haal je de kunst van de natuur in huis. Meer weten over de eigenschappen van de verschillende natuursteen soorten

Oorsprongsverhalen

Oorsprongsverhalen

zwart graniet
Vlag van Zimbabwe

Zimbabwe

Uit de groeven van dit prachtige Afrikaanse land wordt een groot gedeelte van ons zwart graniet gedolven. Voor ons staan duurzaamheid en ethiek voorop. Daarom gaan wij zelf naar de groeven in Afrika om er zeker van te zijn dat alle producten op een zuivere en duurzame manier worden gewonnen. De schoonheid van zwart graniet en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos en tijdloos. Zwart graniet is het perfecte materiaal voor stevige en duurzame werkbladen die generaties lang meegaan. Wij voeren het beste zwarte graniet dat de markt ons kan bieden. Zwart graniet is zeer populair vanwege de consistentie, kleur, sterkte, duurzaamheid en beschikbaarheid. In de loop der tijd zijn veel gebouwen, huizen en monumenten uitgevoerd in zwart graniet.

Natuursteen uit Zimbabwe bij DSE Natuursteen
marmers
Italiaanse vlag

Italië

In Italië worden verschillende natuursteensoorten gewonnen, maar veruit de meest gewonnen steensoort in Italië is marmer. Marmer is één van de meest exclusieve en hoogwaardige steensoorten op aarde. Marmer is een gesteente dat gevormd is uit kalksteen. Het is ooit ontdekt in Griekenland waar het ‘marmaros’ werd genoemd. ‘Marmaros’ betekent ‘glanzende steen’. Miljoenen jaren geleden zorgde een verandering van temperatuur en gebergtevorming voor de kristallisatie van kalksteen. Daardoor veranderde het uiteindelijk in marmer. In de loop van miljoenen jaren zorgden klei, leem en zand voor vlekken in het gesteente. Tegenwoordig is dit een kenmerk van kalksteen dat veel mensen aanspreekt. Ook is marmer populair vanwege de mooie lichtinval en het gemakkelijk te polijsten oppervlak.

Gebergte in Italië
granieten
Indiaanse vlag

India

India is een van de grootste producenten en exporteurs van graniet. Graniet is een 100% natuurproduct en daarom uniek. Het materiaal is, dankzij een uithardingsproces van miljoenen  jaren, keihard en daardoor krasbestendig en slijtvast. Daarnaast is graniet ook zeer hittebestendig. Een aanrechtblad in graniet is voor veel mensen het summum van keuken luxe. Eerlijk is eerlijk: een aanrechtblad in graniet geeft de keuken een luxe uitstraling.

India is een van de grootste producenten en exporteurs van graniet.
kwartsieten
Braziliaanse vlag

Brazilie

Onze kwartsieten importeren wij uit Brazilie. Als we het hebben over hoogwaardige steensoorten, dan kan kwartsiet niet achterblijven. Kwartsiet is uniek; het heeft de fysieke kenmerken (de sterkte, duurzaamheid en bestendigheid) van graniet, maar het uiterlijk van de meest uitgesproken marmersoorten. Een gouden combinatie. Ons kwartsiet komt uit het prachtige gebergte van Brazilië en heeft zich eeuwenlang gevormd in het warme klimaat van het Amazone gebied. Kwartsiet is een zandsteen dat onder invloed van metamorfose gedeeltelijk opnieuw gekristalliseerd is. Kwartsiet is een zeer hard gesteente. In sommige gevallen kunnen fossielen zoals wormgangen nog bewaard zijn het  kwartsiet.

Ons kwartsiet komt uit het prachtige gebergte van Brazilië en heeft zich eeuwenlang gevormd in het warme klimaat van het Amazone gebied
Pijl naar links
Pijl naar rechts

Lees meer over de eigenschappen van natuursteen

Wil je meer weten over de eigenschappen van de verschillende natuursteen soorten? Lees dan hier verder>
DSE Natuursteen kleurstalen in een gouden wand.

Geïnteresseerd in ons natuursteen?

Bekijk onze zeer uitgebreide collectie natuursteen met o.a. kwartsieten, granieten, marmers en travertin.

producten bekijken
Dakar natuursteen kwartsiet detailsNero Marquina natuursteen details

Onze laatste natuursteen projecten

DSE Natuursteen inspiratiecentrum voor natuursteen en Marazzi keramiek
bezoek onze showroom

Komt u inspiratie opdoen?

In ons inspiratiecentrum vindt u onze exclusieve natuursteen en keramiek producten. U kunt hier ons assortiment bewonderen en ontdekken welke mogelijkheden DSE Natuursteen u kan bieden. Wij helpen u graag!

maak een afspraAk
Venster sluiten