Wit marmeren keuken met grijze aders

Natuursteen

De natuur maakt prachtige materialen waar wij mee kunnen bouwen. Natuursteen is ontzettend veelzijdig en is te vinden in vele verschillende soorten en maten. Als groothandel zijn we altijd op zoek naar een wijd assortiment natuursteen, zodat we altijd iets hebben staan waar uw hart sneller van gaat kloppen. Maar wat zijn de eigenschappen van de verschillende natuursteen soorten? Die lichten we graag toe.

Cosmic Black graniet

Graniet

Graniet is een sterke natuursteen die goed zuur- en vlekbestendig is. Graniet wordt vaak toegepast voor keuken- of tafelbladen, maar ook voor monumenten.

Graniet bestaat in vele vormen, zo hebben we bij DSE Natuursteen zwart graniet, zoals Nero Zimbabwe, maar ook granieten met witte kristalvorming, zoals de Mandala Black, en ook met gouden details zoals de Cosmic Black.

BEKIJK ALLE NATUURSTEEN

Kwartsiet

Kwartsiet heeft vaak een vergelijkbare sterkte met graniet, maar een het uiterlijk van een marmer. Een materiaal is een beetje het beste van twee werelden gecombineerd. Kwartsiet is niet poreus en hierdoor vlekbestendig. Hierdoor is kwartsiet uitstekend geschikt voor gebruik in de keuken, of badkamer.

Kwartsieten kunnen rustige kleuren en aders hebben, maar ook indrukwekkende kleuren en grootse tekeningen en aders. Sommige kwartsieten hebben als bijkomstigheid dat ze lichtdoorlatend zijn. Het is dan ook fantastisch om achter deze platen licht te installeren. Denk hierbij aan een badkamerwand met verlichting, of een slaapkamermuur waar de nachtlampjes achter de kwartsiet worden geïnstalleerd.

BeKIJK NATUURSTEEN
Crystallo Juliet kwartsiet bij DSE Natuursteen
Arabescato Corchia marmer - DSE Natuursteen

Marmer

Marmer is een zachtere steen dan kwartsiet en graniet. Wat we hiermee bedoelen is dat marmer makkelijker te bewerken valt, hierdoor kunnen sierranden gecreëerd worden. Marmer is ook iets vlek- en zuurgevoelliger dan graniet of kwartsiet. Dit kan wel afgevangen worden door het materiaal te impregneren.

De klassieke marmers hebben een lichte basis met grijze of gouden aders, denk bijvoorbeeld aan de Arabescato Corchia. Maar er zijn ook gele, rode, blauwe, groene, grijze en zwarte marmers beschikbaar.

BEKIJK ALLE NATUURSTEEN