Kwartsiet keukenblad

Een keukenblad van kwartsiet is een echte blikvanger. Een kwartsiet werkblad is super sterk en gaat een leven lang mee. Kom langs bij DSE Natuursteen in Leerdam om uw kwartsiet keukenblad uit te zoeken!

Uw aanrechtblad van kwartsiet

Een keukenblad van kwartsiet is een echte blikvanger. De laatste jaren wint kwartsiet veel terrein in de keukenwereld. De reden waarom kwartsiet zo populair is, is de combinatie van het marmerachtige uiterlijk met het onderhoudsgemak van de steen. Wilt u ook een kwartsiet keukenblad? Zoek uw eigen unieke kwartsiet keukenwerkblad uit in de showroom van DSE Natuursteen in Leerdam.

Neem contact met ons op

We helpen u graag met meer informatie over onze materialen, het gebruik ervan of andere vragen waar u mee zit. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bel ons
Wilt u onze materialen komen bekijken? Dat kan geheel vrijblijvend, maar we vragen u wel een afspraak te maken. Ook hiervoor kunt u ons bellen.
Wat is kwartsiet?

Kwartsiet is een metamorf gesteente dat diep inde aarde is blootgesteld aan sterke druk en hoge temperaturen. Kwartsiet, zoals de naam suggereert, bestaat voornamelijk uit kwarts en is ontstaan uit afzettingen van kwartszand die zijn getransformeerd over een periode van miljoenen jaren. In de basis hebben kwartsieten lichte kleuren, tussen wit en grijs in. Maar door mineralen, zoals bijvoorbeeld ijzer, krijgen kwartsieten hun kleur. Van rood tot groen, bruin tot blauw. Sommige kwartsieten zijn vrij gelijkmatig, zoals de Taj Mahal. Andere kwartsieten verschillen ontzettend van blok tot blok, zoals de Green Fantasy.

Waarom een aanrecht van kwartsiet?

Een keukenblad van kwartsiet is uitzonderlijkhard en niet poreus, waardoor het materiaal goed bestand is tegen vlekken. Kwartsiet is hiermee vergelijkbaar met graniet. De hardheid van een kwartsiet aanrecht betekent ook dat het materiaal tegen een stootje kan. Een ander voordeel van kwartsiet voor de keuken is het uiterlijk. De esthetische waarde in combinatie met het gemakkelijke onderhoud maken kwartsiet een ideaal materiaal voor een aanrecht.

Voordelen van een keukenblad van kwartsiet
Stoot- en slijtvast
Niet krasgevoelig
Bestand tegen hoge temperaturen
Uv-bestendig; behoudt kleuren
Niet poreus, en daardoor vlekbestendig
Uniek uiterlijk
Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk
Duurzaam, gaat een leven lang mee
Hoe werkt het uitzoeken van een kwartsiet keukenblad?

Maak online een afspraak om langs de DSE Natuursteen showroom in Leerdam te komen. Tijdens uw bezoek leidt een medewerker u rond in onze showroom en aangrenzende platenhal. We tonen u de beschikbare materialen en beantwoorden alle mogelijke vragen die u heeft rondom uw keukenblad van kwartsiet. Wanneer u een keuze heeft gemaakt dan noteren we deze en bespreken we welke steenverwerker uw kwartsiet keukenwerkblad kan maken. Uw verdere communicatie verloopt via de steenverwerker. De plaat of platen die u bij DSE Natuursteen uitzoekt worden voor u gereserveerd.

Onze showroom

Wat kunt u verwachten van onze showroom? Bekijk onderstaande video voor een impressie

Verwante producten
Wil je meer zien? Bekijk onze actuele voorraad platen door op onderstaande button te klikken
Bekijk onze producten