1.4.2023

De geschiedenis van Arabescato

Marmer

Arabescato is een voornamelijk witte marmersoort die ontgonnen wordt in de Apennijnen, een gebergte in Italië. Iets zuidelijker hiervan ligt Carrara, een klein plaatsje waar ook veel natuursteen gewonnen wordt. Arabescato heeft een witte ondergrond met veel verschillende kleuren aderen. Deze variëren van beige, rood, bruin, groen, grijs en zwart.

Het beeldhouwwerk David van Michelangelo Buonarotti (zie foto) is wereldwijd waarschijnlijk het meest bekende werk in de geschiedenis van kunst. Dit kunststuk is gehouwen uit het marmer, wat door hem zelf gekozen is, uit de groeves van Carrara. Amsterdamse kooplieden wisten dit witte marmer snel te vinden en tot op heden zijn deze marmersoorten terug te vinden op de gevels aan de Amsterdamse grachten.

Materialen van de week

Deze materialen verdienen extra aandacht.

No items found.

Hebben deze producten uw interesse gewekt en/of bent op zoek naar meer informatie? Stuur dan een bericht naar info@dsenatuursteen.nl of neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar op 0345-509010.

Andere artiekelen